Za vraždu expriateľky dostal 12 rokov a 8 mesiacov

13.02.2008 Poprad

Poprad 13. februára (TASR) - Senát Okresného súdu v Poprade dnes uznal Štefana B. vinným z vraždy expriateľky Jany Gvuščovej a vymeral mu trest odňatia slobody 12 rokov a 8 mesiacov v druhej nápravnovýchovnej skupine. ...
Senát vypočul ďalších svedkov v kauze 19-ročnej študentky, ktorú naposledy videli na diskotéke v Matejovciach 21. septembra 2003. Keďže hlavný dôkaz - telo dievčaťa napriek opakovanej snahe polície sa nepodarilo nájsť, opieral sa o sériu nepriamych dôkazov.
O násilnej povahe Štefana B. vypovedala jedna zo spolužiačok mŕtveho dievčaťa. Podľa nej keď Janka videla blížiť sa k škole červenú škodovku, bála sa, aby v nej nebol Števo, lebo jej povedal, že ju zabije.
Samotný odsúdený sa podobne ako počas predchádzajúcich pojednávaní k výpovedi svedkov nevyjadroval a odmietol aj záverečnú reč. Voči rozsudku sa na mieste neodvolal.
Janina matka uviedla, že je spokojná len čiastočne, keďže stále nevie, kde vrah zahrabal telo. Obaja rodičia túžia po tom, aby mohli dcéru dôstojne pochovať.
 

Vyberte región